U izradi prvi regionalni portal za uvezivanje poslodavaca i nezaposlenih

El. pošta Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

altSa zadovoljstvom obavještavamo nezaposlene sa područja Srebrenice, Bratunca, Milića i Vlasenice da je u toku proprema portala www.srebrenica.biz

www.srebrenica.biz portal će poslodavcima

obezbijediti pristup bazi podataka tražitelja posla, nezaposlenima pružiti informacije o poslodavcima i obrazovnim institucijama, dok će startup-ove i potencijalne preduzetnike informisati o programima podrške.

Naime, sa ciljem povećanja transparentnosti tržišta rada, Udruženje "Prijatelji Srebrenice" provodi projekat "Ekonomski razvoj, to smo mi", podržan od strane SAD u BiH. Ciljevi projekta su poboljšanje pristupa i dostupnosti informacija u vezi sa trendovima tržišta rada u regiji, kao i pružanje prilike mladima, tražiteljima posla i startupovima da se predstave na kreativan i inovativan način.

www.srebrenica.biz će učiniti dostupnim CVijeve, kao i druge informacije o mladima koji traže posao sa područja opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica. Povećanje transparentnosti informacija o dostupnim kandidatima će povećati i šansu poslodavaca da pronađu potencijalne kandidate s potrebnim i željenim vještinama te sposobnostima.

U toku je kreiranje baza CVijeva. Svi zainteresovani mogu popuniti obrazac online (www.prijateljisrebrenice.org) ili u kancelariji Udruzenja "Prijatelji Srebrenice". Za sve dodatne informacije, molimo Vas da se obratite putem maila: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili telefonom na broj: 056 440 165.