Najava: Radionica „Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja“

El. pošta Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

rodno zasnovano nasiljeJednodnevna radionica sa temom „Izvještavanje o temi rodno zasnovanog nasilja“ održaće u četvrtak, 19. oktobra 2017., u prostorijama Udruženja "Prijatelji Srebrenice".

Radionica se održava u okviru projekta „Isključimo nasilje – Mediji protiv nasilja nad ženama“ koji realizuje Udruženje/udruga BH novinari uz podršku UN Women ureda u Bosni i Hercegovini i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida).

Cilj radionice i projekta je unapređenje znanja novinara/ki, studenata/tica i blogera/ki u oblasti izvještavanja o rodno zasnovanom nasilju, te objavljivanje istraživačkih priča, čija će osnova biti promovisanje prava i interesa žrtava kroz kontekstualiziranje pitanja rodno zasnovanog nasilja.

Ovaj projekat bi, takođe, trebao pomoći medijskim stručnjacima i blogerima da učinkovitije sarađuju i razmjenjuju informacije sa javnim i drugim institucijama i civilnim sektorom u oblasti zaštite žrtava nasilja, provođenju zakona i kreiranju politika u ovoj oblasti.

Jedan od očekivanih rezultata je i formiranje mreže novinara/ki i blogera/ki koji će se specijalizovati u ovoj oblasti i nastaviti baviti temom rodno zasnovanog nasilja.

Organizator će refundirati troškove putovanja za učesnike koji putuju u Srebrenicu (sačuvati kartu ili račun), a obezbijeđen je i ručak.

Svoje ili učešće predstavnika Vaše organizacije/medija i/ili institucije možete potvrditi najkasnije do srijede, 18. oktobra 2017., na email adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na telefon (033) 223 818. 

Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ - Klub novinara regije Birač nalazi se u Ulici Mihajla Bjelakovića bb, 4. sprat, Srebrenica.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, pozovite 033/223-818.